Projecten

Wings of Support

Mooie initiatieven verdienen een extra steun in de rug. De Stichting Wings of Support, opgericht in 1998, is een particulier initiatief van medewerkers van KLM. Deze stichting helpt wereldwijd verwaarloosde en kansarme kinderen met rechtstreekse en kleinschalige hulp in hun eigen leefomgeving. Vriendin en voorzitter van de stichting, Martine Röell, vroeg om hulp bij de vervaardiging van het Jaarverslag over 2015. In samenwerking met Brigitte Vos van Vosviscom (vormgeving en infographics) en Sodexo (grafische productie) werd daarnaast een vouwblad ontwikkeld met alle kerngegevens over dat jaar op een rij. Een mooi visitekaartje om meer sponsors en donateurs te werven.

Mediawijsheid

Samen met Hans van Driel, zijn studentassistent Marieke van Stigt en Mariëlle van Rijn heb ik een nieuwe opzet bedacht voor de cursus Mediawijsheid 2015. Het is geen gewone cursus geworden: de studenten gingen in groepen aan het werk als een projectorganisatie die een aantal goede doelen probeerde te realiseren. Op de blogpagina’s op deze site verhaalde ik regelmatig over ervaringen & voortgang.

In editie van 2014 flipte Hans zijn cursus Mediawijsheid volledig. Dat was behoorlijk onverstandig, zo schrijft hij op zijn blog: “De studenten schrokken zich rot en ikzelf was niet flexibel genoeg om tijdens de cursus de opzet te veranderen. Nu, een nieuw begin met een andere cursus en andere studenten. Doel blijft hetzelfde: hoe kan ik mijn studenten geleidelijk medeverantwoordelijk maken voor hun leerproces?”

I-cube

Samen met Mara Lammertzen ontwikkelde ik in opdracht van Interstudie NDO de I-cube, een handige tool bij het verbeteren van samenwerking en communicatie binnen werk- en leersituaties. Recht doen aan persoonlijke verschillen staat daarbij centraal. De I-cube biedt concrete en inspirerende bouwstenen om talenten beter te benutten en begrip bij het werken met verschillen te vergroten.

Schermafbeelding 2015-03-26 om 11.20.26

Schermafbeelding 2015-03-26 om 11.20.42